Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



måndag 27 april 2009

Inget tålamod på biblioteket

Folks tålamod är väldigt olika från fall till fall. Man säger ofta - lite slentrianmässigt, slarvigt och illa genomtänkt - att folk har mycket sämre tålamod när det gäller offentlig verksamhet än när det gäller privat dito. Och så tar man - lika förutsägbart som att fredag följer på torsdag - exemplet med köer till bibliotekets lånedisk jämfört med köer i matbutiken. Man hävdar, att folk utan minsta knot kan stå i kö i matbutiken hur länge som helst - men när de står i kö på biblioteket tar tålamodet slut efter en halv minut. Och så drar man genast slutsatsen att folk som köar har inget tålamod när det gäller offentlig verksamhet.

Men det stämmer ju inte. Folk har hur mycket tålamod som helst om de väntar på sin tur när de är på sjukhuset - som drivs i offentlig regi. Det är i alla fall min erfarenhet. Man fogar sig snällt i att sjukhuset har personalbrist och att personalen som verkligen finns där har alldeles för mycket att göra.

Varför finns inte samma tålamod när det gäller bibliotek? Där kan man få intrycket att folk kräver att varje enskild låntagare och besökare skall bli väldigt positivt särbehandlad. / Waldorf II

3 kommentarer:

  1. Det här tycker jag inte stämmer alls, jag väntar lika gärna/ogärna på bibblan som på Ica

    SvaraRadera
  2. Nähä. Där ser man. Tänk att vi kan tycka olika! / Waldorf II

    SvaraRadera
  3. Jag håller helt med..biblioteksbesökarna måste lära sig vänta. Personalen måste ju få prata färdigt om helgen, vad dom köpt på den alldeles för långa lunchen, gnälla på hur taskig chefen är och har varit och så måste personalen få jobba i sin takt, vi vill ju inte att dom skall bli utbrända eller hur ? Mullegulle

    SvaraRadera