Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



torsdag 30 september 2010

Vi hyllar en hylla. 7

Det hävdas i flera sammanhang att tillgång till digital teknik är en demokratifråga. Det är nog så riktigt. Men det verkar som om en sak helt har glömts bort. Det borde nämligen också vara en demokratifråga att ha tillgång till tryckt offentligt material - utan att vara "uppkopplad". Det finns personer som av olika skäl har svårt att använda datorer över huvud taget. Det finns personer som inte kan "surfa". Det finns personer som är elallergiska. Etc. Skall de hamna utanför den demokratiska processen? Självklart inte.

Därför hyllar vi denna dag bibliotekets hylla med kommunal information. Där finns kallelser, föredragningslistor, handlingar, protokoll m.m. för de olika kommunala nämnderna - på papper. Strömavbrott eller ej - där finns de att läsa. I huvudbiblioteket är denna hylla placerad strax intill kopieringsapparaten. / TO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar