Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 10 september 2010

Fredagstipset!

Det finns alltid anledning att resa till Köpenhamn. Här får vi reda på ännu en anledning till det. Jag syftar på utställningen med Bob Dylans tavlor. Kritikerna har tydligen inte varit så förtjusta, men det borde inte hindra oss från att skaffa en egen uppfattning.

Om man nu inte bryr sig om Bob Dylans försök att vara målande konstnär, så borde man intressera sig för hans musik och texter. Här är hans hemsida. Där finns hur mycket tänkvärd lyrik som helst att läsa.


Vi har en del CD-album av och med Dylan. Vi hade kunnat ha många flera - om vi hade haft mera pengar att köpa album för. Om jag skall välja tre personliga favoriter bland de album som vi faktiskt har - och om vi bortser från olika "Best of" och "Greatest hits" som man måste ha i vilket fall som helst - så väljer jag "Blonde on blonde", "Modern times" och "Oh mercy". Men - det är klart - åsikterna om Dylan och hans musik går isär. Bitar som några höjer till skyarna kan andra betrakta som värdelöst kassa. Men jag tror att man med gott samvete kan påstå att Dylan har skrivit något som passar alla. Det gäller bara att söka - det är värt besväret! / TO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar