Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



onsdag 15 september 2010

Bibliotek? Totalt likgiltigt.

DN har i dag ett uppslag om de olika partiernas inställningar till olika påståenden som gäller kulturen. Det verkar inte vara möjligt att länka till detta uppslag. Jag rekommenderar därför läsning av pappersversionen.

Det är intressant läsning. Det visar sig bl.a. att alliansen är mera oenig i det här avseendet än vad oppositionen ("De rödgröna") är.

En beklämmande detalj med hela uppslaget är att biblioteken förbigås med total tystnad. Inte med ett ord nämner man huruvida biblioteken är viktiga eller ej för människors kulturella intressen. Men i och för sig behöver man ju inte bli förvånad över detta. I valrörelsen har kultur knappast varit högst upp på dagordningen - och ännu mindre har biblioteken varit ämne för heta debatter.

Jag garanterar ett pris till den person som kan namnge en enda riksdagspolitiker som tydligt, klart och passionerat, med stort massmedialt genomslag, har velat ge mera pengar till biblioteken och höja biblioteksanställdas löner. / TO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar