Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



onsdag 16 juni 2010

Ofta åtkomligt även hemifrån. 1

När vi som bibliotekspersonal i Kalmar arbetar i informationsdisken och skall göra en katalogsökning, så använder vi så gott som alltid Expertsök (i BOOK-IT). Katalogposter ger ofta mycket nyttig information. De är dessutom ofta försedda med någon länk som leder vidare till ännu mera information. Det kan se ut så här (Klicka gärna på bilden för att förstora):


Länken ovan är markerad med röd rektangel. Den information jag får reda på genom att klicka på länken är samma information som jag skulle ha fått om jag i OPAC hade klickat på "Extra information" och sedan "Innehållsförteckning". Vi får se detta (här beskuret):


Slutsats? Det kan ofta vara hugget som stucket om man söker i BOOK-IT:s Expertsök eller i OPAC. Men för säkerhets skull - i tveksamma fall - fråga personalen! Vi är här för att hjälpa till. / TO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar