Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



onsdag 24 november 2010

Bra marknadsföring?

Marknadsföring kan vara väldigt komplicerat. Ibland kan man tro att det är mera invecklat än elementarpartikelfysik. Vad är effektiv marknadsföring? Varför har viss marknadsföring väldigt stor genomslagskraft och varför ger viss annan marknadsföring ingen effekt alls?

Här nedan ger vi ett exempel på marknadsföring av ett speciellt bibliotek. Jag är inte helt övertygad om att den kommer att ha önskad effekt. Enligt min mening vill man alltför mycket. Man staplar. Man är livrädd för att glömma något - så man staplar upp allting man erbjuder, allt man har och allt man kan. OK, visst är filmen skickligt gjord - men det finns reklambyråer som hade kunnat göra något avsevärt mycket mera avancerat av det hela. Klippet vi visar är visserligen präktigt och korrekt, genomtänkt och väldisponerat, men är det någon som på grund av filmen jublar och gör vågen och rusar till biblioteket? Jag är inte säker på det. Frågan blir: Är formen viktigare än innehållet?


I mina ögon är charmfaktorn i den här filmen nästan lika med noll. Och hippfaktorn? Den är obefintlig. Det här är nästan så långt ifrån man kan komma Miles Davis' briljanta improvisationskonst. Vad tycker du? / TO

2 kommentarer:

  1. Tja, du har en poäng i att den visar för mycket, men å andra sidan, om ingen vet vad vi gör på ett bibliotek så kanske den fungerar ändå, jag gillar att man focuserar på social kommunikation, att det går att hitta böcker, vänner och information. Tanken är god men visst skulle det gå att göa mkt bättre. Larsa

    SvaraRadera