Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 2 september 2011

Fredagstipset!

Simon & Garfunkel: The Concert in Central Park (1981, DVD)




"Can you imagine us years from today,
sharing a park bench quietly
How terribly strange to be seventy" ...

(Old friends)


I år fyller Paul Simon och Art Garfunkel 70 år. För i dagarna precis 30 år sedan, den 19 september 1981, uppträdde de i Central Park inför en skara på närmare 500.000 personer. De skulle då fylla 40 år och hade känt varandra i närmare trettio.

1970 hade de splittrats för att sedan återförenas några gånger för spelningar Detta var deras första gemensamma konsert på sex år.

Filmupptagningen från konserten är en upplevelse från början till slut. De två är synnerligen samspelta och rösterna slingrar sig kring varandra i gnistrande harmonier. För någon som kan studieversionerna av deras låtar utan och innan är det en fröjd att höra nyansförändringarna de bjuder på.

Man undrar vad de tänkte när de stod där uppe på scenen, inför detta folkhav. Känslan av nostalgi och tidens obönhörliga gång är i alla fall omisskänlig liksom en smittande spelglädje.

Det är ingen tvekan om att vad som än hänt tidigare, med splittringar och ryckig vänskap, så njuter de i nuet storligen av att sjunga tillsammans.

Här är ett klipp från konserten. Först The Boxer sedan Old friends. Bättre än så här kan det knappast bli!

http://youtu.be/Yt1Gl3XiNgQ


"Now the years are rolling by me
They are rockin' evenly
I am older than I once was
And younger than I'll be and that's not unusual.


No it isn't strange
After changes upon changes
We are more or less the same
After changes we are more or less the same".

(The Boxer)

/Anna B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar