Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 19 augusti 2011

Fredagstipset!







I veckan har SVT visad en rad filmer med Isabelle Huppert som kommer att motta Lifetime achievement award av Stockholms filmfestival i november. Isabelle Huppert är en fransk skådespelerska som utmärkt sig i många starka och känsliga kvinnoporträtt. Mest känd är hon kanske för sin huvudroll i Pianisten (2001).


Isabelle Huppert har en enastående förmåga att förmedla känslor med mycket små medel. Ofta är det hennes isande blick som sätter karaktärsdragen, en annan gång ett plötsligt utbrott. Speciellt i dramakomedin Jag och min syster (2006), där Isabelle Huppert spelar en av systrarna, ligger nerverna utanpå kroppen och man märker snabbt att ett sammanbrott är på väg. Avundsjukan över hennes systers framgång ställer allt, hela hennes liv, på sin spets. Plötsligt har hennes tramsiga syster från landet en författarkarriär och livet rasar samman totalt. Isabelle Huppert tolkar sin roll fantastiskt.


Så har du missat filmerna med Isabelle Huppert har vi många av dem på biblioteket:


8 kvinnor

Ceremonin

Jag och min syster

Madame Bovary

Maktens rus

Pianisten

Systrarna Brontë

Vargens tid

White Material


Här hittar du titlarna i vår katalog. / Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar