Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 21 oktober 2011

Fredagstipset!

Det är något alldeles speciellt med lyckade duetter. De kan upplevas som bevis på att helheten kan vara mera än summan av delarna. Vissa duetter känns som magiska möten. I denna blogg har vi redan tipsat om duetter här och här. Nu är det dags för några ytterligare tips på duetter som vi hoppas ni tycker om. Ni kan se och höra dem på YouTube.

Man kan t.ex. börja med de duetter som Pavarotti sjöng i olika mer eller mindre häpnadsväckande sammansättningar. Man kan fortsätta med någon eller några av de duetter som Tony Bennett nyligen spelade in.

Det finns duetter med enbart män, det finns duetter med enbart kvinnor och så finns det förstås duetter med en man och en kvinna. Bland duetter med enbart kvinnor har vi t.ex. den här svängiga. En duett som inte är så tokig med två män är denna.

Men det är när vi kommer över till duetter med en kvinna och en man som det blir extra spännande, tycker jag. Vi har exempelvis Joe Cocker och Jennifer Warnes sjungande "Up where we belong", Norah Jones och Keith Richards med "Love hurts", Leonard Cohen och Jennifer Warnes i "Joan of Arc", Rita Coolidge och Kris Kristofferson tillsammans i "Help me make it through the night" - fantastiska duetter allihop!

Men ändå... Mitt hjärta klappar lite extra för den här duetten:




Botanisera bland duetter i bibliotekets CD-samling - och om du saknar någon: Lämna gärna inköpsförslag! / Thomas Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar