Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 22 juli 2011

Fredagstipset!









Christine Falkenland är en av mina favoritförfattare. Hon skriver sådär enkelt och rakt på en poetisk prosa som man vill att alla ska skriva efter att ha läst henne. Korta stycken men med undertoner. Temat i nästan alla hennes böcker är olycka. Det låter kanske inte så roligt men det är intressant, hur olyckan gestalatar sig och vad som händer när tiden går, skapar något annat bortom olyckan, ibland ljust men ibland ännu mörkare. Så rygga inte undan för mörkret denna underbara sommartid! Om man nu tillåter sig själv att orka bli lite nedstämd. Christine Falkenland porträtterar människor inifrån på ett sätt som gör det svårt att värja sig - hon viker inte ifrån deras mörkare sidor men samtidigt skriver hon nyanserat. Allt är inte bitterhet och avund i hennes berättelser. Kärlek och längtan finns också. Det gör att berättelserna blir mycket vackra.



Christine Falkenland har skrivit både lyrik och prosa. Hennes senaste bok är en roman, Vinterträdgården, och kom ut 2008. I augusti kommer hennes nästa roman, Sfinx. I förhandsbeskrivningen står det att den handlar om en kvinna som blir lämnad av sin man. Bitterheten tar över i hennes liv och hon blir besatt mannens nya fru. Det låter som om Christine Falkenland fortstätter skriva på samma tema - mörkret kommer att ta en människa i sin makt även i den nya romanen. Vilket säkert blir jobbigt men mycket läsvärt.


Det går bra att boka den redan idag. / Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar