Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 24 juni 2011

Fredagstipset!

Frimurare, jitterbuggare eller polyneer?





Min mormor var en mästare på att baka. Hennes småkakor var gudomliga. Tyvärr delade hon inte med sig av sina knep. Men en sak har jag i alla fall - hela hennes receptskatt. Ibland bara proportionerna nerkladdade på med blyerts på en papperslapp. Men det är en början. Och nu vet jag vad jag ska göra om det blir en regnig sommar!



För er som inte har denna skatt finns det en uppsjö med böcker. Här är tre tips:



I mormors berså av Kinna och Märtha Jonsson. Här har mor och dotter samlat fem generationers recept, hämtade från en bevarad men sliten vaxduksbok med handskrivna recept som Kinnas mormors mormor införskaffade på 1850-talet!

Sju sorters kakor - en klassiker som nu är inne på sin 87:e upplaga. Den första kom 1945. Den är jättebra för oss nybörjare, då den går igenom allt från grunden.


277 sorters kakor Författaren Jan Hedh är konditor och bagarmästare. En lite mer avancerad bok med klassiska bakverk som funkar bäst för den som redan har någorlunda koll på grunderna.


Trevlig midsommar!


/Anna B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar