Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 17 juni 2011

Fredagstipset!




Om du ännu inte har hört något med P. J. Harvey, så är det på tiden att du gör det nu. Här ovan kan du se och höra hennes musikvideo "Send his love to me". Den låten finns med på albumet "To bring you my love". Texten till låten har du här. Videon är ett bra exempel på "Krångla inte till det i onödan". Det behöver inte vara märkvärdigare än så.

P. J. Harvey upplever jag som en väldigt ärlig singer/songwriter som vill säga något viktigt. Hon är inte intresserad av att göra hitsinglar. Trackslistor bryr hon sig nog inte särskilt mycket om. Hennes musik är inte särskilt lättsmält. Ibland låter det väldigt konstigt och underligt, ibland låter det som den bästa "floor filler". Ibland så ömsint, skört och ödmjukt, ibland rena rama röjarrocken. Hon stryker inte medhårs, hon är inte ute efter billiga poänger. Hon är en seriöst arbetande konstnär.

I min värld är hon lika stor och viktig, egen, stark och självständig som t.ex. Patti Smith, Tori Amos, Kate Bush eller Björk.

Hennes senaste album heter "Let England shake" och fick bra recensioner här. Vi har givetvis flera av hennes album på biblioteket. En liten udda detalj när man söker på hennes namn i katalogen: det duger inte att ha mellanslag mellan P och J. Man skall skriva ihop dem: PJ. / Thomas Olofsson

Bonus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar