Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



tisdag 2 juni 2009

Ledig morgon

Sovmorgon. Gäller att utnyttja tiden på ett bra sätt. Alltså: titta och lyssna på bokrecensioner i SvT. Bokrecensenterna Magnus Utvik och Yukiko Duke är makalöst skickliga. De "levererar" den ena perfekta presentationen efter den andra. De är duktigt pålästa och väl förberedda, de är fantastiskt "fokuserade", de kommer (nästan) aldrig av sig, deras "bokprat" är gudomligt välformulerade. Utvik och Duke är kort sagt fenomenala.

Jag tog alltså till mig av detta "godisbord" medan jag var hemma och var ledig. Så är det. Vi som jobbar på bibliotek gör ofta arbetsrelaterade saker på vår fritid. Vi läser böcker, vi ser filmer, vi lyssnar på musik etc. Allt det där har vi nytta av i våra arbeten. Kräver vi betalt för detta extraarbete? Nej. Vi jobbar med andra ord även gratis. / Thomas Olofsson, på fullt allvar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar