Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



torsdag 29 november 2012

Nobelprisets utdelning närmar sig...

Åtskilliga är de Nobelpris som tilldelats genom åren. I boken Nobeller : noveller av Nobelpristagare får vi möta flera Nobelpristagare i litteraturs lite okända sidor. Många av dem skrev nämligen också noveller. I denna boks urval, vilket också sänts i radions P1, finns författare som t.ex. Sigrid Undset och Ernest Hemingway. Urvalet är samlat av Gun Ekroth och boken är utgiven i serien En bok för alla 2007.

Ytterligare en bok i samma tema väntas till biblioteket i dagarna. Den heter Fler nobeller : noveller av Nobelpristagare - En bok för alla 2012. I denna utgåva hittar vi noveller av bl.a. Grazia Deledda, V. S. Naipaul och Kenzaburo Oe.

Åtskilliga böcker har skrivits om Alfred Nobel som avled 10 december i San Remo. Alfred hade ett stort skönlitterärt intresse och skrev själv såväl prosa som lyrik. I boken Alfred Nobel : berättelser & filosofiska brev, 2009, får vi kännedom om vad Alfred Nobel ansåg vara god respektive dålig litteratur. I prosan visar också sig Nobel på en mer glad sida än i lyriken. / Ingrid Råberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar