Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



torsdag 20 september 2012

Svampturen i september-oktober - biblioteket har guideböckerna

Innan sommaren helt försvinner är det skönt att gå i skogen och leta svamp. Klokt är innan att låna av våra böcker för att svampen ska vara säker att äta. Viktigt är att svampboken är ny, arter har omvärderats som giftiga.
Svampböcker från 2012 på Kalmar stadsbibliotek är Daniel Butlers Svampguiden : lär dig hitta de godaste matsvamparna, Barbro Forsbergs Matsvampar : säkra att plocka - goda att äta, Bo Nyléns Svampar i skog och mark (Ny utgåva 2012 med nya arter och fler bilder), Monica Swensons Matsvamp : plocka, laga, njut! De sistnämnda är så nya att de ännu inte har anlänt till biblioteket men är att vänta.
För barn och ungdom finns Björn Bergenholtz' Känn igen 25 svampar och bär (2011). Och har man hund kan man läsa Plocka svamp med hund. Den boken är skriven av Bogdan Bojanic, 2005.
Bra att tänka på är att lämna brun svamp med bruna skivor och vit svamp med vita skivor och att rensa svamparna en och en. / Ingrid Råberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar