Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



torsdag 20 september 2012

Lösningen på Veckans kluring

Rätt svar är att "Ingalill bor i Gado" avviker.
Det handlar om anagram.
"Ge bort arga" är ett anagram på namnet Greta Garbo, "Ingalill bor i Gado" kommer ur namnet Gina Lollobrigida, "Brottet i Brigad" (Brigad var en häst. Man kan tänka sig att den hade ett benbrott.) är en omkastning av bokstäverna i namnet Brigitte Bardot och "Dyr i dosa" hänger på samma sätt ihop med namnet Doris Day. Alla namn är allitterationer utom namnet Gina Lollobrigida. (En annan tänkbar lösning är t.ex. att "Ge bort arga" skall utgå, eftersom det är det enda exemplet där ordet i inte ingår.)
Vän av ordning undrar nu vad detta är för lekstugetrams och på vilket sätt det hör hemma i en seriös biblioteksblogg. Jo: vi gav här på ett icke särdeles tungsint eller ej humorbefriat vis tips om skådespelare. (En blogg kan vara seriös och småtrevlig samtidigt. Det är liksom meningen med den här bloggen. Vill man absolut inte ha något skämtsamt kan man undvika denna blogg.) 
Sedan kan man söka i OPAC och se vilka filmer vi har med dessa skådespelare. Finns respektive film inne? Saknas någon film som vi borde ha? Man kanske skulle lämna in ett inköpsförslag? Etc. / Thomas Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar