Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



tisdag 14 augusti 2012

Till minne

Raoul Wallenbergåret 2012 uppmärksammas över hela världen. Och otaliga är de gator och torg och parker och monument som blivit uppkallade efter honom. Åtskilliga böcker har skrivits och även film gjorts om Raoul Wallenberg.

Biblioteket har ett stort antal böcker om den kände svensken som så osjälviskt räddade tusentals judar från död och terror i Ungern. Ingrid Carlbergs bok "Det står ett rum här och väntar på dig" samt Bengt Jangfeldts Raoul Wallenberg : en biografi är båda utkomna 2012 och den 4 augusti var det hundra år sedan Raoul Wallenberg föddes. Författarna har gjort grundliga efterforskningar i Wallenbergarkivet och böckerna är intressant och lättillgängligt skrivna trots digert sidantal. Böckerna är odödliga i sitt budskap då de lyfter fram det viktiga i egna val och individuellt ansvarstagande. / Ingrid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar