Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



tisdag 21 augusti 2012

Dagbokens framtid - är den hotad?

Dagboken är lika gammal som handskriften. Alexandra Johnson är expert på dagböcker. Hennes bok A brief history of diaries som kom förra året innehåller mycket spännande material. De första dagböckerna kom på papyrus och finns inte längre kvar. Dagböcker är värdefulla som källa för den tid de skrevs i hur saker och ting var.
Kommer det intensiva detaljrika uppdaterandet på Facebook och Twitter att ta över den traditionella dagboken? Nja, dagboken finns bara i nya former nu. Bibliotekets inköp av böcker som berör dagböcker utgivna 2012 är bl.a.
Andrej Tarkovskijs Martyrtrilogin : dagböcker 1970-1986. Boken har fått stor uppmärksamhet då den ger en inblick i hur det var att leva och verka som filmkonstnär i Sovjetunionen under 1970- och 1980-talen.
Boken Mörkermannen : Francois Genouds gåtfulla liv i Goebbels och Schakalens skugga handlar om Francois Genoud, 1915-1996, som blev förmögen på publiceringen av Goebbels dagböcker. Författare är Willi Winkler.
Ny som e-bok att ladda ner finns Vladimir Gelfands bok Tysk dagbok 1945-1946 : en sovjetisk officers anteckningar. Den egentliga boken utkom 2006. / Ingrid

1 kommentar:

  1. Syftningsfel: "Bibliotekets inköp av böcker som berör dagböcker utgivna 2012 (...)". Dagböckerna är inte utgivna 2012.

    SvaraRadera