Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



torsdag 16 augusti 2012

Lösningen på veckans kluring

En tänkbar lösning är följande.
"Vi som älskade varann så mycket" är avvikande.
Motivering: Den är den enda av dessa italienska filmer som är regisserad av någon som har ett efternamn som inte slutar på i. Ettore Scolas efternamn slutar på a. (De övriga regissörerna är uppifrån och ned: Pier Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci, Federico Fellini och Michelangelo Antonioni.) En annan motivering till samma val är att den filmtiteln består av en lite längre formulering, medan de andra filmtitlarna består av ett enda ord (Decamerone, Fascisten, Roma och Äventyret).

Det finns säkert en hel mängd andra lika bra lösningar med dito förklaringar, men det kom aldrig in något sådant förslag. Man skulle t.ex. kunna tänka sig att "Äventyret" skall bort, eftersom den är den enda av dessa filmer som spelades in helt i svart/vitt. ("Vi som älskade varann så mycket" innehåller flera scener i färg och flera scener i sv/v.) Man kan också tänka sig att "Roma" skall bort, eftersom den är den enda av dessa filmer där ett stadsnamn ingår i själva filmtiteln. Etc. O.s.v. / Thomas Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar