Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



måndag 21 maj 2012

Veckans formulering

Fåglarna kvittrade i Crescent-rundeln; cyklande pojkar ringde i sina klockor och trampade i den lätta utförsbacken för att smatterpinnarna i hjulen skulle skrämma de snattrande fruntimren på de soliga farstutrapporna; småflickor på trottoaren som drog unga bröder och systrar i barnvagnar hade på sig sina finaste sommarkläder och grannaste sidenrosetter, i slänggungekarusellen på lekplatsen snurrade snorskoleungar sig lyckliga och sjösjuka och skrek "Gunga oss!" och "Gunga oss!" och "Oj! Jag faller!"; morgonen var lika färggrann och brokig som en internationell idrottsfest eller ett jubileum när Raymond Price och jag, i flanellbyxor och utan hattar, med käppar och ryggsäckar tillsammans startade vår fotvandring till Worm's Head. / Dylan Thomas

(Citatet är hämtat ur novellsamlingen "Porträtt av konstnären som valp" och inleder novellen "Vem skulle du vilja var här just nu?". / Thomas Olofsson)

1 kommentar:

  1. Makalöst elegant. Det blir aldrig bättre än så här. / Thomas Olofsson

    SvaraRadera