Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 25 februari 2011

Fredagstipset!




Oasis, bandet som var enormt stora och hypade på 90-talet, är idag kanske lite bortglömda, om än inte av en hängiven skara beundrare världen över. Men de hörs inte alls lika mycket som under brittpopens storhetstid på 90-talet. Dessutom har bröderna Gallagher, bandets frontmän, gått skilda vägar och bandet har splittrats. Vilket har hänt flera gånger förut så det är inte lätt att veta om det är ett definitivt slut den här gången. Hur som helst är en del av deras låtar eviga klassiker, lyssna t.ex. på Live Forever, Champagne Supernova och Wonderwall.


Den nya DVD:n, Time Flies, med alla deras singlar är en resa tillbaka till min ungdom. Bäst är att lyssna och se på musikvideorna i kronologisk ordning - på så sätt kan man jämföra deras musik. Det som Oasis har gjort på senare tid är enligt mig inte alls lika bra. Kanske beror det på att min egen smak har förändrats och att 90-talslåtarna andas roliga minnen. Så - lyssna, minns och döm själva! / Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar