Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 13 april 2012

Fredagstipset!


Anthony Reynolds' bok "Leonard Cohen - en biografi" (2011) är en bok som bör intressera alla som har följt Cohens verk genom åren - men även de som knappt har hört talas om honom borde här bli nyfikna. Boken avslöjar en hel del som de flesta av oss inte tidigare har känt till.

Boken är på en och samma gång ett gediget verk - på 360 sidor - och slarvigt. Mitt betyg blir därför en fyra på en femgradig skala. Det som drar ned betyget från en fullträff är slarvig korrekturläsning, en del faktafel (som är väldigt lätta att kontrollera), avsaknad av register och en oförskämt nonchalant källförteckning.

Med detta konstaterat vill jag avslutningsvis ge två exempel på Cohens unika musikstycken och poesi: The stranger song från debutalbumet och Darkness från det senaste albumet. Omisskänsligt Cohen trots så många år emellan. Så lika och ändå så olika. Magiskt. / Thomas Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar