Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 13 januari 2012

Fredagstipset!

Ibland blir jag besviken på katalogposter. Man kan ju då och då hoppas att de skall innehålla mera information än vad de faktiskt gör. Se denna katalogpost (som endast personal kan se):



Här framgår inte på något sätt att boken till stor del handlar om Friedrich Nietzsche. Boken handlar dessutom bl.a. om Pablo Picasso, Käthe Kollwitz, Chaim Soutine och Buster Keaton. När jag sökte i vår s.k. Expertsök efter någonting om eller av Buster Keaton, så blev det 0 träffar. Det är inte bra. Den här boken borde ha "dubbelklassats" med olika z-signaturer. Nu talar jag fikonspråk. Förklaring: katalogposten borde även ha informerat om att denna bok delvis handlar om ett antal särskilda personer. (Det är det som z-signaturer signalerar.)

Vad har nu detta med fredagstips att göra? Jo, i dag är det inte vilken fredag som helst. Det är fredagen den 13. I folktron är det en dag man bör frukta. Det är enligt samma tro en otursdag.

Jaha? Och vad har detta för samband med det jag skrev tidigare? Jo: följande lilla filmsnutt - där Buster Keaton kastar en hästsko lite slarvigt. "Bad luck" kallas klippet.


Lämna gärna inköpsförslag på någon Buster Keaton-film! / Thomas Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar