Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 29 oktober 2010

Fredagstipset!


DN har "exklusivt" lagt ut en trailer ur dokumentärfilmen om inspelningen av Bruce Springsteens album "Darkness on the edge of town". Det är självklart mycket intressant för alla Springsteen-fans. Varför? Därför att det är ett av hans bästa album och - enligt min mening - ett av världens bästa album.

Här finns inte en enda likgiltig låt. Varje bit står stadigt på sina egna ben. Albumet är ett helgjutet verk som skulle kunna göra vilken singer/songwriter som helst stolt över och nöjd med sina insatser. Det finns en mycket läsvärd och intressant essä om albumet i Janne Adeens och Richard Ohlssons oumbärliga bok "Bruce Springsteen : 16 album". Läs!

Om jag tvunget skall framhålla eller favorisera tre av låtarna så blir det: "Badlands", "Factory" och titelspåret "Darkness on the edge of town". Bättre än så blir det aldrig. Låt oss komplettera: ett klipp med "Badlands" ute på YouTube som spelades in under en konsert för ett år sedan - här. / TO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar