Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 22 oktober 2010

Fredagstipset!


Om någon kan ha en magisk röst så är det Antony Hegarty. Tillsammans med sitt band, Antony and the Johnsons, gör han musik som har nått en ganska bred publik i många länder. Hans röst är svår att beskriva, den är på samma gång bräcklig och stark. Det är nog något i den motsättningen som gör att man blir trollbunden och vill höra mer. Änglalik är ett annat ord som kanske är för högstämt men ändå ganska träffande. Helt klart är att rösten är mycket speciell, jag har aldrig hört något liknande och den fångade mig direkt. Den lugna, avhållsamma musiken gör att röstens särprägel framhålls ännu mer.

Exempel på YouTube

Antony fick sitt genombrott 2005 med albumet "I am a bird now", med gästartister som Lou Reed, Rufus Wainwright m.fl. Redan 1998 kom hans debutalbum "Antony and the Johnsons", men det var först 2005 som hans musik nådde en bredare krets. På biblioteket finns tre av hans skivor: "Another world", "The crying light" och "I am a bird now". / Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar