Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



torsdag 1 april 2010

Fakta - och provokation?

Huvudbiblioteket på Tullslätten har i genomsnitt c:a 900 besök om dagen. Detta är inget skämt just för dagen. Det är faktum. På "bibblan" kan man med olika hjälpmedel ta reda på en väldigt massa intressanta saker och man kan låna eller till ett snällt pris hyra en imponerande mängd läsvärda, lyssningsvärda och sevärda böcker, CD-album respektive DVD-filmer. Det finns hur många mästerverk som helst - om man letar ordentligt. Det är ändå inte allt. Du kan fortbilda dig, träffa kompisar, spela TV-spel och andra spel, få del av programverksamhet m.m. Hur många andra fritidsinrättningar - om vi nu kan kalla folkbibliotek det - kan stoltsera med ett sådant utbud?

Vid fotbollsplanen t.ex. (med hur många besökare per dag, hm?) tittar du på fotboll - som du har fått betala ganska mycket för utan att veta om det blir bra underhållning eller inte och dessutom är du utomhus och vädret kan bli eländigt... / TO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar