Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



tisdag 10 november 2009

Dagens kulturtidskrift: Tvärsnitt

I "Kulturtidskriften 2009" beskrivs "Tvärsnitt" så här:

"Tidskriften vill
spegla mångfalden och det vetenskapliga djupet inom landets humanistiska och samhällsvetenskapliga forskning. Vid sidan av artiklar författade av landets främsta forskare innehåller Tvärsnitt också reportage och intervjuer inom området. Tvärsnitt försöker vara det som namnet anger: ett tvärsnitt av den forskning som pågår."



Visst lyckas man i sina försök - det anser jag. Enligt min ringa mening är "Tvärsnitt" en av Sveriges mest gedigna tidskrifter. Att den sedan har en snygg och tilltalande layout (och t.o.m. luktar gott) gör inte saken sämre.

Senaste numret (3:09) har inlärning som tema. Exempel på rubriker: "Lärande och externa minnessystem - från stenredskap till googlande", "Hjärnan utvecklas i samspel med barnets handlande", "75-åringar minns lika bra som 35-åringar" och "Kan man lära sig aggression? Så påverkas vi av våldet i medierna". Visst blir man nyfiken?!

Besök gärna hemsidan här. / TO

2 kommentarer:

  1. Är inte det en så'n där snobbig tidskrift som ingen vanlig människa orkar läsa? / Waldorf II

    SvaraRadera
  2. Nej, det är den inte. Men om du menar att en tidskrift som tar sina läsare på allvar och som tror att läsarna har vissa förkunskaper är en snobbig tidskrift - ja, då är den snobbig. / TO

    SvaraRadera