Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



tisdag 1 april 2014

Nya krav

Från och med den första april gäller nya regler vid förlust av lånekort. Låntagare som tappar eller på annat sätt slarvar bort sitt lånekort skall i fortsättningen skriva en haiku för att kunna få ett nytt lånekort på biblioteket. Förändringen gäller med omedelbar verkan. En haiku skall bestå av tre rader. Ämnet bör vara något med anknytning till naturen. Den första raden skall bestå av fem stavelser, den andra raden av sju och den tredje och sista skall bestå av fem stavelser. Haikun skall lämnas in till personal på biblioteket för godkännande. Efter godkännande får låntagaren ett nytt lånekort.

Riksbiblotekaren Inge Vidare svarar så här i en intervju angående denna nya ordning:
- Det är dags för payback time. Det handlar om prestationer och motprestationer, tjänster och gentjänster. Det är inte rimligt att författare skall låna ut sina böcker mot så klena motprestationer. Nu får bibliotekens kunder/brukare/nyttjare ge något mera i retur. Nu måste låntagare vara kreativa tillbaka. Detta är en nyordning som jag välkomnar!

 
Om ett år skall en utvärdering göras. Vi ser fram emot den med stor nyfikenhet. / Thomas Olofsson
 

3 kommentarer:

  1. Korp, min Korp, du for
    hastigt, lustigt du försvann
    nu i skogen bor


    SvaraRadera
  2. Vips, mitt kort försvann
    tog fyr och gick upp i rök
    lånar på aska

    SvaraRadera
  3. Första April ju
    inte en helt vanlig dag,
    man blir lurad nu

    SvaraRadera