Välkommen till Kalmar stadsbiblioteks blogg!

Här kan du bl.a. läsa om aktuella händelser på våra bibliotek, få tips på nya böcker, nya filmer och ny musik. Se även Kalmar stadsbiblioteks blogg för unga och Bokkvasten! Och här kan du söka i vår katalog!



fredag 29 april 2011

Ett oskick

Så här ser det ut i en av bibliotekets böcker. Det är bara ett exempel av många. I just det här fallet handlar det om boken "Andlig utveckling", skriven av Sanaya Roman.



Det är inte OK att göra så här med bibliotekets böcker. Det kan hända att den skyldige trodde sig göra en god gärning. H*n kanske trodde att detta skulle underlätta för kommande läsare. Men så är icke fallet. Dessutom kan man ju undra vad det är för mening med att markera nära nog vartenda ord på hela sidan... Att stryka under eller på annat sätt kladda i allmänhetens egendomar är ett oskick. / Thomas Olofsson

1 kommentar:

  1. Jo, jag håller med dig Thomas. Någon enstaka gång har jag råkat ut för en lånebok med rejält frikostiga understrykningar och de blir faktiskt riktigt störande. Ungefär lika hindrande som att träffa en ny bekantskap man hört någon berätta alldeles för mycket privata saker om.
    Respektera varje läsares rätt till sitt unikt personliga möte med låneboken!

    SvaraRadera